Vuosikymmenten kokemus muovi­tuotteiden suunnit­telusta ja valmistuksesta

Olemme kasvava suomalainen perheyritys. Ydintoimintaamme on teknisten ja pitkälle jalostettujen muovikomponenttien ja -tuotteiden myynti sekä sopimusvalmistus tyhjiömuovausmenetelmällä. Yli 80 vuoden kokemuksella olemme kehittyneet muovialan edelläkävijäksi suunnittelussa, kehityksessä ja valmistuksessa.

Yrityksestä

Luotettava ja edistyksellinen yhteistyökumppani

Missiomme on olla luotettava ja eteenpäin menevä yhteistyökumppani, joka pysyy ajan tasalla teknisessä kehityksessä ja ymmärtää tuotekehitysprosesseja. Pyrimme tarjoamaan asiakkaillemme kokonaisratkaisuja ja varmistamaan niiden sujuvan toimituksen. Sitoutumisemme asiakkaidemme menestykseen on keskeinen osa toimintaamme.

Visiomme on olla teknologian edelläkävijä omalla toimialallamme. Pyrimme jatkuvasti kehittämään uusia menetelmiä, jotka hyödyttävät sekä asiakkaitamme että itseämme. Tavoitteenamme on olla innovatiivinen ja kilpailukykyinen toimija, joka luo arvoa kaikille sidosryhmille. Uskomme, että jatkuva kehittyminen ja uusien ratkaisujen löytäminen ovat avainasemassa menestyksemme saavuttamisessa.

Rakennamme vahvoja, pitkäaikaisia suhteita avoimen ja vilpittömän yhteistyön avulla

Toimimme luotettavasti ja pidämme lupauksemme asiakkaillemme. Rakennamme pitkäaikaisia suhteita avoimuuden ja vilpittömän yhteistyön periaatteella. Pyrimme tekemään yhteistyön kanssamme mahdollisimman sujuvaksi ja vaivattomaksi tarjoamalla asiantuntevaa tukea ja ohjausta koko prosessin ajan. Uskomme vahvasti yhteistyön voimaan ja teemme tiivistä yhteistyötä asiakkaidemme kanssa, heidän tarpeitaan kuunnellen.

Sitoudumme ympäristöystävälliseen toimintaan ja kestäviin valintoihin

Ympäristöystävällisyys on meille tärkeä arvo, ja pyrimme jatkuvasti toiminnassamme kestävään kehitykseen. Ymmärrämme, että yrityksen toiminnalla voi olla merkittävä vaikutus ympäristöön. Huomioimme tarkasti toimintamme ympäristövaikutukset ja pyrimme löytämään keinoja niiden vähentämiseksi. Ympäristöystävällisyyteen sitoutuminen ei ole vain vastuumme, vaan myös osa pitkän aikavälin menestystämme.

Aune Soinisen oma – näin syntyi Asoma

Kuten niin usein ennenkin, tarina alkaa isoäidistä. Elettiin sota-aikaa, vuotta 1942. Uusien liikkeiden perustaminen oli luvanvaraista ja säännöstelyn takia raaka-aineiden hankintakin lähes mahdotonta. Sisukkaalla rouva Soinisella oli kuitenkin liike-idea sekä visio. Jokainen meistä kun tarvitsee jotain missä kantaa tavaroitaan. Laukkuliiketoiminta näki päivänvalonsa. Se aloitettiin vuokranimellä, vuokratuissa tiloissa. Asoma nimen ja osakeyhtiömuodon yhtiö sai vasta 1948, kun se ilmoitettiin kaupparekisteriin.

Laukkuvalmistajasta muovialan edelläkävijäksi

Aunen visio kantoi ja yritys kasvoi ja muuttui perheyritykseksi. Oma tehtaamme valmistui Kangasalle 70-luvun lopulla, jonka jälkeen se on kokenut lukemattomia muutoksia ja laajennuksia. Myös toiminta sen tiloissa on kokenut vuosien varrella muutoksia. 90-luvun lopulla, laukkuliiketoiminnan rinnalla alettiin valmistaa muovituotteita. Olemme kasvaneet päätoimisesta laukkuvalmistajasta koko muovialan edelläkävijäksi niin suunnittelussa, kehityksessä kuin valmistuksessakin.

Perheyritys jo kolmannessa polvessa

Olemme yksi Suomen johtavista tyhjiömuovattujen muovituotteiden valmistajista. Pitkä tie on tuonut taloon hyvän porukan, osaamisen ja tahdon tehdä laadukasta työtä. Nyt kolmas sukupolvi jatkaa Asoman tarinaa. Asiakkaamme edustavat johtavia ajoneuvo- ja elektroniikkateollisuuden, kone- ja laitealan sekä sairaala- ja saniteettiteollisuuden yrityksiä.  Ideat ja tuotteet ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta apujoukot ja yrittämisen henki on pysynyt!

1942

Yrityksen toiminta alkaa

Tarina alkaa isoäidistä, Aune Soinisesta. Elettiin sota-aikaa, vuotta 1942 ja uusien liikkeiden perustaminen oli luvanvaraista ja säännöstelyn takia raaka-aineiden hankintakin lähes mahdotonta. Sisukkaalla rouva Soinisella oli kuitenkin liike-idea sekä visio – jokainen meistä kun tarvitsee jotain missä kantaa tavaroitaan. Laukkuliiketoiminta näki päivänvalonsa.

1942

1948

Asoma Oy merkitään kaupparekisteriin

Yhtiö sai nimen ja osakeyhtiömuodon vasta 1948, kun se ilmoitettiin kaupparekisteriin. Aune Soinisen Oma, eli Asoma kasvoi ja muuttui perheyritykseksi Aunen poikien Jarmon ja Pekan tullessa yritykseen töihin.

1948

1977

Oma tehdas valmistuu Kangasalle

Tuotannon kasvaessa vanhat tuotantotilat eivät enää palvelleet tarpeita ja oma tehtaamme valmistui Kangasalle vuonna 1977, jossa se toimii edelleenkin tänä päivänä. Vuosien saatossa tehtaalle on tehty paljon muutoksia ja laajennuksia.

1977

1982

Laukut saavat rinnalleen muovituotteet

Laukkuliiketoiminnan rinnalla alettiin valmistaa muovituotteita, jotka nykyisin ovat päätoimialaamme. 

1982

1990

Muovituotantoon uusia hankintoja

Muovituotannon tultua osaksi Asoman liiketoimintaa ja sen kasvavan kysynnän myötä hankittiin iso alipainemuovauskone ja ensimmäinen CNC-kone. Muovituotteiden valmistusprosessi kehittyi ja nopeutui.

1990

1999

Ensimmäiset 3D-suunnitellut muoviosat tuotantoon

Käsityönä tehtyjen työkalujen rinnalle tulivat 3D-tiedoston pohjalta työstökoneella valmistetut työkalut. Työkalujen muototarkkuus ja valmistustehokkuus nousivat aivan uudelle tasolle.

1999

2009

CAD/CAM-pohjainen valmistus on tullut jäädäkseen

Käsityönä leikattujen mallikappaleiden käyttö jyrsinkoneiden ohjelmoinnissa päättyi ja muovattujen tuotteiden leikkausohjelmatkin tehtiin suoraan 3D-tiedoston pohjalta. Näin valmistetut muovituotteet olivat tarkasti 3D-tiedostoja vastaavia ja mittatarkkoja.

2009

2020

Muovituotanto syrjäyttää laukkukaupan

Laukkutuotanto Kangasalla tuli päätökseen ja Helsingin laukkumyymälä sekä -korjaamo lopetti toimintansa vuonna 2020. Toimintamme keskittyy vahvasti muovituotantoon ja sen jatkuvaan kehittämiseen.

2020