Materiaali, joka kestää haastavissakin ympäristöissä

Kierrätettävä muovi on luotettava materiaalivalinta aikaa kestäviin tuotteisiin. Asiantuntijamme auttavat valitsemaan parhaan muovimateriaalin käyttökohteesi ja tarpeidesi mukaan. 

Materiaalit

Muovista on moneksi

Muovi on yksi maailman monikäyttöisimmistä ja innovatiivisimmista materiaaleista. Sen ainutlaatuiset ominaisuudet tekevät siitä olennaisen osan monia arkipäivän tuotteita ja teollisuudenaloja.

Muovin monikäyttöisyys johtuu sen monipuolisesta muovattavuudesta. Sitä voidaan muovata eri muotoihin ja kokoihin, mikä avaa rajattomat mahdollisuudet tuotekehitykselle ja suunnittelulle. Muovista voidaan valmistaa kaikenlaisia tuotteita, kuten pakkausmateriaaleja, kodin tarvikkeita, elektroniikkaa, autojen osia, lääkinnällisiä laitteita ja paljon muuta.

Kierrätettävä muovi on vastuullinen ja kestävä materiaalivalinta

Alipainemuovaus on ympäristön kannalta parhaita muovituotannon menetelmiä, ja käytämme ainoastaan kestomuoveja, jotka voidaan uudelleen muovata useita kertoja. Kierrätämme puhdistetun muovituotteen uudeksi levymateriaaliksi ja valmistamme siitä vastaavanlaisen tuotteen. Kestävä muovituote, joka kestää käytössä useita vuosikymmeniä ja voidaan kierrättää vastaavaan tarkoitukseen, on ympäristön kannalta paras ratkaisu.  Tulevaisuudessa kierrätys tulee olemaan entistäkin suuremmassa roolissa, joten valitessasi valmistustapaa ja materiaalia, on hyvä pitää mielessä lopputuotteen pitkäikäisyys ja kierrätettävyys.

Materiaalit

Autamme valitsemaan oikeat materiaalit

ABS

Akryylinitriili­butadieeni­styreeni

ABS on eniten käytetty muovi alipainemuovauksessa.  Materiaali on iskulujaa ja sen muovausominaisuudet on hyvät.  Ulkokäyttöön ABS-levyn pitää olla UV-säteilyä kestävää laatua. 

Käyttökohteet

  • Verhoiluosat ja suojat sisä- ja ulkokäytössä.

ABS/PMMA

Akryylipintainen ABS

Pitkäaikaiseen  ulkokäyttöön kehitetty levy jossa ABS-levyn pinnassa on ohut akryylikerros. Tällä saadaan aikaan erittäin hyvä UV-kesto, korkea kiilto sekä kova ja kulutusta kestävä pinta.

Käyttökohteet

  • Verhoiluosat ja suojat erityisesti vaativissa olosuhteissa ulkokäytössä.
  • Korkeaa pintakiiltoa tai kovaa kulutuskestävyyttä vaativat kohteet.

ABS/PC

Akryylinitriilibutadieenistyreeni ja polykarbonaatin seoslevy

Erikoiskohteisiin tarkoitettu. Erittäin hyvä iskulujuus ja lämmönkesto sekä jäykkyys. Hyvät muovausominaisuudet

Käyttökohteet

  • Verhoiluosat ja suojat joissa ABS:n iskulujuus ja jäykkyys eivät riitä.
  • Korkeaa lämmönkestoa vaativat kohteet.  

HDPE

Suuritiheyksinen polyeteeni

HD-Polyeteeni on erittäin iskunkestävä ja UV-säteilyä kestävä muovi. Erittäin hyvä iskulujuus kylmissäkin olosuhteissa.  Hyvä kulutuskestävyys.  Huono muotopysyvyys ja suuri muottikutistuma ja tämän vuoksi vähemmän käytetty kuin esim. ABS

Käyttökohteet

  • Suojat, joissa vaaditaan hyvää iskunlujuutta erityisesti matalissa lämpötiloissa. 

HIPS

Iskunkestävä polystyreeni

Iskunkestävä Polystyreeni on ABS-muovia hieman jäykempi mutta sen iskulujuus ei ole ABS-tasoa. 

Käyttökohteet

  • Voidaan käyttää kohteissa, joissa halutaan korkeaa pintakiiltoa, mutta ei vaadita korkeaa iskulujuutta. 

PC

Polykarbonaatti

Polykarbonaatti on teknisistä muoveista kaikkein kestävin. Erittäin korkea lämmönkesto ja korkea iskulujuus.    Muovaus haastavaa johtuen korkeasta muovauslämpötilasta. 

Käyttökohteet

  • Suojiin ja muihin erittäin vaativiin kohteisiin, joissa vaaditaan kestävyyttä ja korkeiden lämpötilojen kestoa.