Tarina

Aune Soinisen Oma: Asoma 

Kuten niin usein ennenkin, tarina alkaa isoäidistä. Elettiin sota-aikaa, vuotta 1942. Uusien liikkeiden perustaminen oli luvanvaraista ja säännöstelyn takia raaka-aineiden hankintakin lähes mahdotonta.  Sisukkaalla rouva Soinisella oli kuitenkin liike-idea sekä visio. Jokainen meistä kun tarvitsee jotain missä kantaa tavaroitaan. Laukkuliiketoiminta näki päivänvalonsa. Se aloitettiin vuokranimellä, vuokratuissa tiloissa.  Asoma nimen ja osakeyhtiömuodon yhtiö sai vasta 1948, kun se ilmoitettiin kaupparekisteriin.

Suomalainen perheyritys

Aunen visio kantoi ja yritys kasvoi ja muuttui perheyritykseksi, poikien Jarmon ja Pekan tullessa yritykseen töihin. Ideat ja tuotteet ovat vuosien varrella vaihtuneet, mutta apujoukot ja yrittämisen henki on pysynyt.

data/media/pages/perheyritysmerkki.jpg

Oma tehtaamme valmistui Kangasalle 70-luvun lopulla. Siihen asti tuotanto oli toiminut Tampereen Verkatehtaalla Pienteollisuustalossa, mutta tilat olivat tarpeeseemme huonosti sopivat. Tehdas on tämän jälkeen kokenut lukemattomia muutoksia ja laajennuksia. Myös toiminta sen tiloissa on kokenut vuosien varrella muutoksia.  90-luvun lopulla, laukkuliiketoiminnan rinnalla alettiin valmistaa muovituotteita. Muovituotteista on sittemmin tullut Asoman päätoimiala.

Asomassa on aina suunniteltu ja muotoiltu. Pitkä tie on tuonut taloon hyvän porukan, osaamisen ja tahdon tehdä laadukasta työtä. Nyt kolmas sukupolvi jatkaa Asoman tarinaa. Nykyään Asoman omistajia ovat Aune Soinisen lapsenlapset.

Muovialan edelläkävijä

Tänä päivänä Asoma on Suomen johtavia tyhjiömuovattujen muovituotteiden valmistajia. Porukkaamme kuuluu 23 suomalaista osaajaa ja yhdessä teemme liikevaihtoa noin 4,9 miljoonaa euroa.

Haluamme olla muovialan edelläkävijä, niin suunnittelussa kehityksessä kuin valmistuksessakin. Uskomme joustavaan kumppanuuteen, jossa asiakas on aina kaiken keskiössä. Olemme luotettava yhteistyökumppani sekä työnantaja.

 

01.06.2018 Tiedote, Nina Ertiö Asoman toimitusjohtajaksi

 

 

Aikajana